TEHNIKE, KAKO SE V TRENUTKU POČUTITI BOLJE?

Ogromno ljudi ima v dnevu nihanja v razpoloženju in počutju. V zadnjem času sem prejela več vprašanj, kako izboljšati svoje počutje, kako začeti razmišljati bolj pozitivno, kar ni enostavno, če se že nahajate v čustvu, ki ga sami občutite kot negativnega. Vsa ta vprašanja so odlična, saj sem se jih tudi sama spraševala, kar nekaj časa. Poznate tisti občutek, ko v teoriji že mnogo veste, vse to spraviti v prakso pa je druga zgodba. 🙂

Za začetek naj vam povem, da vse skupaj v resnici ni tako zakomplicirano, kot se zdi na začetku. Spreminjanje “negativnega” mišljenja, oziroma mišljenja, ki vam ne služi v “pozitivno” lahko “natrenirate”. Na začetku bo malo težje, kot je težak prvi obisk v telovadnici za vaše telo. Sčasoma, ko se boste vsak dan sproti odločali razmišljati pozitivno, bo vse skupaj postalo lahko. Opazili boste spremembo v počutju in ugotovili, da slabe misli pridejo na obisk redko, četudi pa pridejo imate metode in znanje, kako jih spremeniti tako, da bodo delovale za vas.

Katere so te metode?

USTAVITE SE: Ko se zalotite, da se počutite slabo in bi to radi spremenili, najprej zadihajte. Odlično pomaga, če štejete od 1 do 10 in se zaveste svojih občutkov. Ko resnično začutite, kako se počutite, je zadnja stvar, ki jo je koristno narediti ta, da padete v občutek krivde, ker se počutite slabo. Ne! Čestitajte si, ker ste negativna čustva prepoznali in se jih trudite ustaviti. Reči si: “Bravo Maja, danes mi gre že mnogo bolje kot včeraj”. To je izreden pomemben korak, ker je potrebno negativne misli najprej ustaviti, da lahko oblikujete nove.

“PREREŽITE” VSE ENERGIJE, KI STE JIH POBRALI OD DRUGIH (iz okolice): Mnogokrat se nam zgodi, da se slabo počutimo, ker smo bili v kontaktu s človekom, ki je svojo jeze, nervozo, težave, stresel na nas. Seveda to ni storil namerno in tudi vi niste njegove energije namerno prenesli nase. On je potreboval nekoga, ki ga posluša in čudovito je, da ste mu prisluhnili. Pri pomoči drugim morete biti zgolj izredno previdni, da se ne vživite preveč v njihovo življenje in razumete, da so to težave od sogovornika NE VAŠE! Sami sebe lahko preprosto zavarujete na ogromno načinov. Po stiku s takšno osebo si lahko npr. umijete roke in si predstavljate, kako vse naštete težave odplakne voda. Lahko za trenutek zaprete uči, si predvajate mirno glasbo in si predstavljate, da se prerežejo vse energijske vezi, ki niso vaše. Ta metoda, je odlična, da jo naredite tudi, ko pridete iz službe, da pretrgate situacije, energije, dogodke, težave iz službe in lahko umirjeno preživite preostanek dneva z vašimi najdražjimi.

ZAČNITE DAN ZNOVA (ni pomembno koliko je ura): Radi imamo sveže začetke. Saj veste … “začel bom hujšati na ponedeljek, danes sem se tako ponovno prehranjeval nezdravo. Jutri bom začela dan bolj optimistično, danes so mi ga tako že uničili”… Dobra novica je, da vam ni potrebno čakati na jutri. Začnite znova vsakič, ko se prestavite iz enega prostora v drugega. Primer: zjutraj, ko vstanete je nov začetek. Ko se odpravite na pot je ponovno nov začetek. V kolikor vas na cesti kdo razjezi ali niste našli praznega parkirnega prostora in občutite nervozo, jezo in slabe misli, nič hudega. Ni vam potrebno imeti uničenega celega dneva, saj ko stopite v službo ponovno začnete svoj dan NA NOVO, s svežo energijo. Ko odidete na kosilo prav tako. NA NOVO, NA NOVO, NA NOVO. Živite dan po delih in se vsako uro, dve znova odločite skreirati svoj dan, kakor si želite sami. Ta metoda je neverjetna. Poskusite! DELUJE, veliko bolj kot se sliši. Postali boste tudi bolj zavedni. To pa potrebujemo! Da živimo sedaj, v tem trenutku, se veselimo naših kreacij in uživamo življenje.

OBDAJTE se z ljudmi, ki vas “vlečejo” navzgor kot dvigalo. Odstranite tiste, ki na vas vedno znova obešajo svoje nahrbtnike in vas vlečejo navzdol.

Podporo pozitivnega okolja lahko dobite tudi v naši KLEPETALNICI. To je svetovalna skupina do 8 udeležencev. Srečevali se bomo na 14 dni in namen je, da poklepetamo o življenju, o stvareh, ki te težijo, o preizkušnjah, o metodah, kako kreirati življenje, o pozitivnosti. Oblikovali bomo pozitivno okolje, ki bo namenjeno k iskanju rešitev zate. Oblikovali bomo okolje, kjer lahko poveš vse, kar ti leži na duši. Izkoristi možnost in se obdaj z ljudmi, ki te podpirajo.

Več o KLEPETALNICI SI LAHKO PREBERETE TUKAJ.

Želim vam čudovit dan,

Maja Mesić Štrubelj, svetovalka, predavateljica, avtorica

Deli zapis s prijatelji:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Koledar dogodkov v Centru Rubin:

No event found!
Novičke in dogodki

Bi prejemali novičke našega centra?

Vpišite svoj E-naslov in z redno mesečno pošto vas bomo obveščali o novostih in dogodkih v centru.

Bi radi podarili razvajanje?

Poglejte tudi ostale zapise:

Scroll to Top